ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, September 28, 2014

За независноста од општ аспект


Независноста на една држава лежи пред се во независноста на поединецот. Само независен поединец може да размислува за независно семејство, за независна локална припадност, регион, држава, нација....

Saturday, September 27, 2014

За индивидуализмот...


VS


Индивидуализмот не е маана!
Маана е неспособноста истиот да се стави во функција на заедницата.

Wednesday, September 24, 2014

Амнезија за иднината


Помош!
Мислите почнаа да ми евулуираат, уште пред да ги помислам.
Потребна ми е амнезија!
Иднината почна да ме оптеретува...

Sunday, September 14, 2014

Remorse

Time has no remorse for the things we pass by...
Sadness is a part of life that reveals the meaning of joy...
Late but strong for eternity...

ЈасПредОгледало‬

Дечко, си личиш на мене!
‪#‎ЈасПредОгледало‬

За лицемерието

Дуализмот и лицемерието немаат смисла кога се гледате во огледало.

Илегала на комерцијалните вредности


Freak-show за напатени душички....
Ослободување на најдлабоките страсти и поставување на пиадестал на секојдневна вообичаеност...
Откривање на нови простори, за кои претходно имате фантазирано?
Епа погодете што? Новиот простор е насекаде....
Она што некому му се чини фантазија, за други е апсолвиран факт вметнат во искуството на изминатиот труд...

Несебично

Шо убав народ сме си... Особено македонките...
‪#‎Selfless‬

Sunday, September 7, 2014

Да се остане среќен кога и другите се среќни

Познавајки го најозлогласениот непријател на животот во овие краишта, им завидувам на пријателите на индиферентниот однос кон она што секој може да го направи за себеси.
Вистинската моќ на постењето лежи во способноста да останеш среќен тогаш кога сите други се среќни на свој автентичен начин.

Одмор во животот


Одморот во животот е состојба на умот кога човек е подготвен за создавање на нови вредности, за себе и за другите!

Фељтон анализа 2014 2:"Самоубиство на осаменоста" театарска паралела за погледот од висина и реалноста после падот


Критичка паралела за опстојување на ограничено македонско секојдневие во границите на ова парче небо наречено "Делчево" со сиот свој сјај и темнина, со театарската претстава "Самоубиство на осаманоста" прикажана во кино салата во Делчево.
Еден по малку носталгичен куриозитет: Поради реконструкција на постојниот објект на кино салата во Делчево која се очекува да започне наскоро, ова беше последен културен настан кој можеше да се види на оваа сцена на која својот бележит здив и допир го оставиле голем број на културни и општествени дејци во минатото како од домашната популација, така и од странство.

Фељтон анализа 2014: 1. Делчево во нагорна линија во развојот на културата

Вовед
Делчево како општина со мала населеност на население во однос на својата површина, се вбрoјава во една од релативно понеразвиените општини во Република Македонија.
Оваа оценка за степенот на развој на Делчево е дадена воопштено по однос на повеќе критериуми меѓу кои предничат инфраструктурата , економијата, образованието и туризмот.
Blogger Widgets

Автори на блогот