ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Saturday, May 31, 2014

LIKE за талентирани


Се разликувате од останатите?

Женско паркирање

 
Се замолуваат сите жени да паркираат како секој нормален човек.

Градот на надежта, животот во вистинска смисла


Пролог:
-"Добро утро"- од прваче кое оди рано наутро на училиште по твојата улица на која си пораснал... И ти си кажувал "Добро утро" на повозрасните...
Некои работи остануваат да траат.
Животот знае да опстои, човечноста има иднина...

Friday, May 30, 2014

Убивајќи го човекот во себеси


Има нешто што потсеќа на сон...
Само река на мисли кои постојат и сведочат...
За нештата поминати, за она што било...
За се она што можеше да биде....

Friday, May 23, 2014

Возвишено...Револуција? ДА! Револуција на духот...

Кој не бил не знае...
Кој не слушнал пропуштил многу...
Овде и сега се создава иднината!
Да започнеме....
Вечерта што следува е особено магична...
Како и многу пред неа, како и многу после неа...


Најава за настанот тука.

Sunday, May 11, 2014

Рецесија на верата/вербата:1-рв дел "За потопот на Европа"


"Кога верувате во ограничени количини, а кога се сомневате неограничено."

Поттикнат од низа на актуелности што се достапни во јавноста во последно време, не можев а да не си создадам свој сопствен шаблон за унифицирање и диференцијација на овие појави што се манифестираат низ медиумите на различни начини.
Ке се осврнам само на три актуелни ситуации кои го обременуваат нашето секојдневие:

Saturday, May 3, 2014

Преправајќи се Марија Калас

Логично и соодветно.
Како што заслужува светот.


Thursday, May 1, 2014

За секое доброутро

Good morning sunshine...
Така го викам секое ново утро во денот кој следува потоа..

Видовитост или нешто друго...?!

Убавината на животот во огромна мера е предодредена од среќавање на вистинските луѓе, оние кои знаат да те насмеат, да ти овозможат да им се довериш со целото свое битие, без притоа таа доверба да ја нарушат, кога било.
Blogger Widgets

Автори на блогот