ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Thursday, October 23, 2014

На Димитар Узунски-носител на државна награда "23-ти Октомври" на Република Македонија

 

Веќе неколку пати се обидувам да го започнам овој текст, безуспешно, плашејќи се да не погрешам збор, реченица....
Во изминатите години имам напишано безброј говори, што политички, што за мојот град, што за медиуми, што за мене самиот.
Се чини овој текст ми е најтежок.
Не станува збор за направени или ненаправени нешта, не станува збор за градот, општината, за државата, за народот...
Станува збор за едно обично човечко срце.

Saturday, October 18, 2014

Праведни и неправедни војни 1


Не постојат праведни и неправедни војни!
Постои само целосно уништување, убивање-одземање на скапоцени човечки животи, несреќа, тага, уништување на човечкото помеѓу луѓето...
Тоа е недопустлива варијанта на живот во време на постоење на милениумски развој на планетарната цивилизација.
Blogger Widgets

Автори на блогот