ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, June 28, 2015

Борејќи се против злото не смееме да создадеме ново зло!Во напорите за сузбивање на сето зло (реално и имагинарно) потребно е да се анулира можноста за појава на хаотично-еволутивна генерична развојна фаза во временски детерминирана дистанца, на ново потенцијално зло кое само од себе би се мултиплицирало хранејќи се од сопствениот страв, ограниченост и непредвидливост.

Monday, June 22, 2015

Што уште постои таму?

Чувство на студена алиенација, безвременско и беспросторно постоење во момент кој посакуваш да не заврши или барем да се повторува до бескрај.
Идиократско самосожалување и лажна надеж на постојан дофат на фантазијата.
Имагинарна рационалност која постои на граница на спознанието, со или без логика на разумот.
Blogger Widgets

Автори на блогот