ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Thursday, June 30, 2016

Таа... (Втор дел)

Ти и јас, јас и ти еден без друг како без дом, како без огниште ... како секој од нас без себе...

Wednesday, June 29, 2016

Ветерна аналогија


Утрово кога станав, се разбудив за тебе, да те видам со отворени очи.
Ти не беше тука.
Утрово кога станав, те побарав да те гушнам...
Наместо тоа се гушнав себеси...

Што сум јас ако не само човек?


Замисли, колку ли моменти и колку љубов има исчезнато , нечуено, чекајќи да ни се јават... А не обидувајќи се ние самите да го сториме тоа! Јави му се... Кажи му дека ти недостига, да може тој да ти каже колку те сака па да си го земеш лекот за срцето навреме!

Friday, June 17, 2016

Видов многу

После секоја војна, 
после секоја насмевка, 
после секое скршено срце, 
после секој волшебен поглед, 
после секоја солза...

Tuesday, June 7, 2016

Таа... (дел први)


Iako e nevreme nadvor sonce neka ti sveti vo gradite...

После добра ноќ


Очигледно спиеш сонце, 
утрово тмурно е,
заспала светлината на светот во твоите очи
а облаци се надвиснале кога тебе те нема.

Friday, June 3, 2016

Помен за светлината во твоите очи (дел 2)


Сведок сум на допирот на прекрасни нешта родени од небесата, во овој дом изграден од насмевки, погледи и трепет на срцето....

Remember the light in your eyes


I remember what you did last night.
The day when I had become desolate in my own coincidence. Suitable in my own consciousness.
Waiting... Wanting...
No more...

Thursday, June 2, 2016

Остаток од светлината


Понекогаш, само понекогаш животот ќе блесне со сета своја убавина.
По трошките светлина на она што ќе остане од тој блесок ќе продолжиме да го следиме патот кој што доаѓа потоа.
Blogger Widgets

Автори на блогот