ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, March 29, 2015

How much I love you?


I love you as I love the tomorrow' s day to come... 
To live to see that I love you even more

Перцепција на постоењето


Секогаш да бидеме што е можно повеќе свесни за постоењето на сопствената сенка.

Thursday, March 26, 2015

Сразмерен напор на храброста


Понекогаш за да се сврти тркалото на историјата потребен е напор на храброста!
Прекумерната сила на залетот несакајќи може да заврши предалеку од капацитетот на перцепција на  спознанието и оправданоста

Робот на современи трендови


Почеток на 90-тите...
Време на нова надеж, крај на конфронтацијата, одмор на човештвото...
Нов подем, нова верба, нови идеи и нова иднина...
За после толку години овој општествен круг неколку пати да се сврти, и се да остане на почеток....

Во моментот на заслепеност од сопствениот престиж


Во услови на "бомбардирање" на јавноста со информации од секаков карактер и обем, многу тешко е на поединец да допре до суштината на објективната слика за постоењето на нештата.

Monday, March 23, 2015

Актерот чиј што поглед потсетува на македонштина

На денешен ден во далечната 1940 година е роден еден од најголемите актери на македонското национално глумиште, великанот Ристо Шишков.

Saturday, March 21, 2015

Грижата за еден сон

Убавино,
исчезни сега.
Утре повторно ќе ти се восхитувам
сонот за мене да те обземе, 
и дури тогаш да се насмевнеш во сонот, 
затоа што само една насмевка од твоето лице ми значи се на светот,
особено затоа што јас сум причината за таа насмевка,
макар што тоа е само во сон.

Среќен ден, божји ден за сите нас....

САМО ВО ДЕЛЧЕВО-БЕСПЛАТНО БАЕЊЕ:
против опозициони малери, 
порази на избори, 
незнаење, 
лутање од немајкаде, 

Небото знае...


Има моменти во животот, кога вечноста се отелотворува во благородна визуелизација, за доброто на човечкиот бит.

За животот после смртта: R.I.P. Робин Вилијамс

Кратка рецензија: "Педесет нијанси сиво"


Рецензијата ќе се обидам да ја направам што е можно пократка:
Филмот не е она како што мегаломанската филмска индустрија сакаше да го рекламира....

Нов предлог за името

Нов предлог за името: Република Македонија и македонци за цел свет, за Грците-Господа Македонци.

Актуелно кон говорот на Премиерот пред битолчани


По неколку месеци на шпиунажа, прислушкување, манипулации, рекла-кажала муабети конечно очите 
на светската јавност сега навистина се свртени кон Македонија, но со интерес за механизмите и ефектите на позитивната политика на Владата на Република МАкедонија. 
Ваков широк дијапазон на економско-социјални мерки за подршка на македонските граѓани не е досега познат во македонската модерна историографија. 
Впрочем не знам дали воопшто некогаш била позната ваквата благопријатна политика на некоја влада на овие простори.
Ова е аспект за широка анализа и дебата. Потребно е внимателно следење на овој процес од целокупната јавност! 
Со овие мерки на Премиерот се испишува историја на македонската иднина! Колку ова последново и да звучи парадоксално, сепак соодветно стои.

Shining lights

In the world there are many shining lights.
Search for the one light which will shine for you, even when all others will fail.

Бласкави светилки

Во светот постојат многу блескави светилки.
Пронајдете ја онаа која ќе свети за вас дури кога сите други ќе згаснат.
Blogger Widgets

Автори на блогот