ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Friday, January 27, 2017

Тешко-лесно

На тие што бегаат од битката,
можеби им е најлесно денес.
Утре, не верувам!

Смислата на песните

За сечија убавина, но и лудост постои барем по една песна во светов!

Белосветски подароци за разнебитување на нашата независност


"Nought from the Greeks towards me hath sped well.
So now I find that ancient proverb true,
Foes' gifts are no gifts: profit bring they none."
Sophocles (496 - 406 BC)
..........................................................

Wednesday, January 25, 2017

Кога судбината ти дава сигнали

И кога запре сета музика на светот, 
ако срцето продолжи да игра, 
направи место за судбината.

Потценување на реалноста


Многу лошо е кога животот ни помине размислувајќи и посакувајќи нешто што не можеме да го имаме, а ги игнорираме, обезвреднуваме и потценуваме работите кои ги имаме на дофат околу нас.

Длабочината на човечкиот поглед


Човек со богато срце, 
значи човек што разбрал многу човечки погледи.

Стоицизмот и иднината


Сите глумиме "лудило" и се правиме недоветни денеска.
Утре е веќе касно да се разбудиме!

Tuesday, January 24, 2017

За светот по СОРОС

Кога глобалните корпорации во отворените општества на СОРОС и таквите како него, чија што филозофија на вредности значи како до поголема сума на пари на контото, почнат да шират демократија со моќта на истите тие пари, секогаш страдаат поединци.

Sunday, January 1, 2017

Моето време

 Не постои време без настани....
 Не постојат настани без луѓе.
Не постојат луѓе без љубов. 
Одовде па до крајот на вечноста....
Ти си моето време...
Blogger Widgets

Автори на блогот