ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Monday, November 17, 2014

Поширок концепт за свесност на сопствените постапки


Секаква гетоизација на поедини структури на население на одреден географски простор деклариран како држава, регион, општина или маало, сеедно, допринесува кон индивидуално затварање на таа гето структура во ограничен круг, кој доколку подолго време остане како таков, подложен е на губење на контакт со реалноста и објективноста која е обременета од еден поширок контекст од оној на кој е сведена таа општествена гето структура на поединци.

Monday, November 10, 2014

Неколку важни аспекти за суштинското значење за поимање на нештата


  • Изградбата на секој поединец во цврст карактер, личност која знае што сака и е свесна за актуелната состојба во широк општествен контекст,
  • Живот во спрега со испитани начини на знаење, за справување со секој потенцијален проблем со кој сме судредни како поединци но и како географски ентитет на одреден географски простор...

Sunday, November 9, 2014

Awareness


I want to remember what the future will bring.

Don't let the ice to form your shape


The moment of time... Remember who you are.

About the emptiness


The stillness of emptiness, doesn't mean nothingness.

Three drops of silence


One drop of silence, call it greatness... 
Two drops of silence, call it love. 
Three drops... Call it new life...

Selfless vision


Going somewhere? 
And you took your silence with you?!

Saturday, November 8, 2014

Нем сведок на минатото


Тишината во очите на таинствениот човек од темнината на твоите сништа ќе ти каже колку на светот му недостига она што засекогаш сакаше да остане тајна.

Sunday, November 2, 2014

Saturday, November 1, 2014

Ракоплескајте! Доаѓа крајот...


Ракоплескајте за моментот, 
денешниот ден завршува,
а самиот крај започна рано сабајлево, 
пред изгрејсонце.

Радувајте се! 
Утре ќе започне уште еден прекрасен крај.
За денот кој започнува со самиот крај.
Вдиши длабоко и намигни му на крајот,
затоа што од таму започнува се ново што се раѓа.

Наречете ме судбина,
и просторот и времето,
постојат за моја манифестација,
онаму каде што ме нема.

Во пазувите на субјективната потсвест на тебе...
Ти што го читаш ова мало парче електронски импулс, 
во дамарите на твојата потсвест.


© К.А. 21.10.2014, во Делчево

Целодневен напад на сетилата во подножјето на "делчевчанка" денес


Иако насловот на оваа статија звучи сензационалистички (како и впрочем голем дел од насловите по денешните портали), сепак истиот ја отсликува вистинската слика за атмосферата  денес која го опкружува кафе барот "Валиум" во Делчево.
Blogger Widgets

Автори на блогот