ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Friday, May 19, 2017

После вечноста

Кога ветрот ќе остане единствениот пријател над земјата околу тебе,
кога одамна пожолтените лисја ќе се разиграат во нивниот последен танц кон вечноста, нежно скокоткајќи ги студените и изострени камења од околу, 
кога само тишината ќе биде нацртана во твојот мраморен поглед, упатен кон развеаните стапки, по кои чекорел уште еден сон... 
Тогаш присети се! 

Monday, May 1, 2017

"Ќути може и полошо"

Во време на отоманското ропство имало македонци што велеле: -"ќути може и полошо". Притоа биле задоволни со тоа што го имаат и чекале некој да се смилува над нивната покорност кон нивната поткупливост на сметка на слободата.
Blogger Widgets

Автори на блогот