ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Friday, June 22, 2018

Време на злобни насмевки


Среќни сте штетници на векот,
продавајќи слепо, загубивте земја.
Народ седнат на камен,
претворивте во здив,
со истрели од немир насликавте магла,
а времето гледа и ви суди.
Честито, честито одродени
за многу години да ви стои,
како да прашам а да не замижам
црнилата ваши светлост ќе се сторат
и пак надежта ќе се роди,
со уште еден трофеј предавнички
над огништето на овој дом.
Честито, честито борба мој народе,
ова е време на незаборав.
Вечноста гледа
во налет на нескротлив наизрек.
22.06.2018 година
Blogger Widgets

Автори на блогот