ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Thursday, October 26, 2017

Сепак се врти

Евтина работна сила од доминантно сиромашниот Блиски исток вбризгана во Европа, ќе значи уназадување на "демократските" придобивки на големи плати за малку работа за социјалистичко-бирократски воспитаните претприемачи, на ниво на мали и средни претпријатија.

Tuesday, October 17, 2017

Дисторзиран дискурс

Го пративме, срамно да загуби, додека му кажувавме дека победува(ме)-гази(ме).
Му велевме дека ќе ја вратиме славата од старите времиња. Таа од 90-тите! Од АСНОМЦИТЕ, Илинденците, преродбениците, ајдутите, Марко Крале, онаа на Цар Самоил, Кирил и Методиј и учениците, Константин, Александар, Филип, Олимпија?, Персеј, Аминта.....

Континуитет

Сенките се за оние кои се плашат од сонцето...
Живи мртовци, неосвестени за значењето на светлината...
А животот пече, сјае, боли...
Време и светлина... Две работи што не смеат да бидат запрени...
А моментот ќе роди нов жар од кој ќе распламти ново сонце...

Sunday, October 1, 2017

ВИДИ НАСМЕВКА! ЧУДНА ОСОБЕНОСТ


И секогаш има по некој кому љубовта кон правдината, чесноста и достоинството му значат се во животот.
Blogger Widgets

Автори на блогот