ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Wednesday, August 31, 2016

Да ги вратиме назад


Огромен успех на било кој политичар (општествен деец) од Делчево е ако преку неговата работа успее да врати барем еден делчевец, кој што заминал од Делчево да живее и работи во странство, да се врати во родниот град.

Saturday, August 20, 2016

Simple is better

All the simple things in life are the right ones.
Follow simplicity and live righteously. First to yourself and than to everyone else.
Join the worlds order as it is by nature. Do not destroy it.
The universe is greater than we can imagine.
So join the trip as it is.
Accept the power given from the earth and water, fire and air.
Time awaits for your acceptance.

"За пропаста на едно општество" или "Зачувување на идентитетот на еден народ"

Ако сакате едно општество да пропадне, оставете го само на себе, без до крај функционални закони, институции, регулирани односи, норми и правила.
Blogger Widgets

Автори на блогот