ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Wednesday, December 30, 2015

Како за возврат

Кога сите приказни ќе престанат...
Кога небото ќе разбуди ѕвезди, а низ ѕвездите очи...
Кога душата ќе затрепери само од една помисла за допир на делечината...
Од светлината на другата страна од хоризонтот, зад голиот рид над кој се надвјасало само времето.

Политички комбинаторики во служба на јавниот интерес


Сакаква политичка комбинаторика во персонални решенија, мора и треба да биде првенствено од интерес на селото, градот, општината, регионот и државата, под чие што знаме опстојува одреден политички ентитет.

Итна и постојана потреба

На Македонците не им треба поделеноста и сегментираноста на политичките партии. Во недостиг на доследни демократски практики таа е само инструмент за превласт на една група над друга во услови на немоќ и демократски капацитет на заедницата во целост.

Ти си...

Ти си само дух кој што придвижува коски на еден скелет облечен во месо, создаден од ѕвездена прашина, возејки се на карпа која што плута низ вселената.
Има ли причина да се плашиш од нешто?

Подарок

Послушност наспроти морал

Monday, December 28, 2015

Само уште една причина повеќе


Понекогаш многу често максимата "Правам се што можам што е во моја моќ..." не е единствено доволна за креирање на неопходните промени на подобро во едно општество во било која смисла на зборот.
Blogger Widgets

Автори на блогот