loading...

ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Wednesday, December 30, 2015

Политички комбинаторики во служба на јавниот интерес


Сакаква политичка комбинаторика во персонални решенија, мора и треба да биде првенствено од интерес на селото, градот, општината, регионот и државата, под чие што знаме опстојува одреден политички ентитет.
Јавниот интерес базиран на традицијата, потребите и идниот просперитет на еден народ, секако е поважен од било која субјективна инсталација во едно општество, НО, така декларирани и подредени услови на општествена реалност, исто така паралелно мора да обезбедат индивидуален идентитет на опстојување и работење на поединецот со целокупната своја субјективност и уникатност (талент, знаење и креаторски способности).
И ова е општа специфика за сите држави (независно големи или мали), што овозможува најпрво хоризонтален простор за себепрестиж и вертикална проодност на градење на еден граѓански дух за меѓусебна поврзаност во едно општество.
Blogger Widgets