loading...

ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Wednesday, December 30, 2015

Како за возврат

Кога сите приказни ќе престанат...
Кога небото ќе разбуди ѕвезди, а низ ѕвездите очи...
Кога душата ќе затрепери само од една помисла за допир на делечината...
Од светлината на другата страна од хоризонтот, зад голиот рид над кој се надвјасало само времето.
Со секој нов ден, со секоја одмината квечерина, пред заветот на небото со земјата.
Да се погледнат пак, да се препознаат и да се заљубат. Не заради тоа што било, туку поради она што треба да биде. Зошто така е исправно: Небото да ја бакне земјата и да се роди светлина, во очите исполнети само со светлината на ѕвездите. Од едно навидум темно а толку длабоко небо. 
И тогаш за миг приказните застануваат, се калеми немоќта на времето над просторот. Згаснува здивот, се успорува срцето.
За се да заврши со една прегратка и ветување... Дека пак ќе се видиме...
На небото помеѓу ѕвездите каде останал забележан моментот кога последен пат си ветив сам на себе: Бескрајна љубов кон очите што ме потсеќаат на ѕвезди, за здивот кој замрзна некаде помеѓу мојот и твојот поглед.
Blogger Widgets