ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Monday, February 27, 2017

Wednesday, February 22, 2017

Свет на пронајдената рамнодушност

Добредојдовте во светот на пронајдена рамнодушност. 
Смеете ли да останете за миг насмеани и возбудени како резултат на спомените од денот што поминал?

Обични нешта

Луѓето сакаат обични нешта.
Топлина, нежност, поглед без зборови, црвенило на образите...

Saturday, February 18, 2017

Политичка актуелна иронија #3: Заев против Зоран

Де ќе менвит, де нема да менвит устав.
Пролет доаѓа а Зајко (Заев) заљубено делува.

Политичка актуелна иронија #2

Ех Владо, Владо.
Шо не ти текна една "прес конферанција" да напрајш? Така Македонска?

Политичка актуелна иронија #1

Нападот на Хитлер на Полска во 1939 година, беше Прес конференција која Телма да постоеше тогаш ексклузивно ќе ја пренесеше!

Најсилно оружје

Најсилното оружје против хегемонистичката политика на светските корпоративни влади е чесен, работлив, образован и остроумен народ!

Вечност преку љубов

Знаете ли дека....
Постојат моменти во животот, што се толку убави, што Ви се чини дека траат прекратко.... 
Од моментот кога вистински сте заљубиле некого, до ден денес, можеби временски е долг период.... 

Sunday, February 12, 2017

Две срца-разделени....

Toj:
-Две срца.... 
Разделени.... 
Едно големо едно мало... 
Толку далеку а сепак толку близу... 
И јас на средина.... 

Saturday, February 4, 2017

По повод 145 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

-Идеалите на Гоце Делчев, чувството и борбата за слобода на неговите современици но и следбеници се доволна потврда за самобитноста и посебноста на нашиот народ во еден историски континуитет кој во денешно време некои странски сили сакаат да ни го избришаат. Сакаат да ни го одземат името, да ја обезличат државата.

Искрено кон жените

На светот нема ништо поубаво од жена која е искрено сакана!
Blogger Widgets

Автори на блогот