ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Thursday, April 23, 2015

Monday, April 20, 2015

Шо знам...? За ова ли се боревме....?


Просечен скопски кафич, се пушат цигари во затворена просторија, наоколу даски, кадрони, лимови, недефинирани занаетчиски алати и предмети...

Проклетство или благослов?


Чудна работа е кога сватиш дека зборовите што некогаш одамна си ги говорел, заедно со навиките што си ги практикувал, филозофијата со која си мудрувал во твоите најинтимни моменти, почнуваат да стануваат секојдневие дури и на оние кои многу не ги разбирале ваквите твои манифестации на постоење. 

From my Russian woman

This night i received in inbox the most inspiring sentence I have ever heard in my life by now, so I will share it with all my friends and their friends....

На Ацо Шопов...


Денешниот ден (20-ти април) е значаен што денес се навршуваат 33 години од смртта на еден од основоположниците на современата македонска поезија...

Friday, April 10, 2015

На Велики петок 2015..


Моментот кога се што имате ќе го ставите на располагање на остатокот од светот, е момент достоен за Царството Божјо.

Животот=експеримент?


Во животот сите експерименти се дозволени а поседиците задолжителни.
Но, животот сам за себе не е експеримент, на кој треба да се учиме од емпирија.

Monday, April 6, 2015

Искреноста на уметноста


Се чини дека само уметноста крие неизмерна искреност дури и кога е лицемерна!

Градација на лицемерието


  • За на фејсбук:
На некои објави срце не ми дава да ставам лајк, иако ми се допаѓаат!
Особено кога станува збор за филмска музика.

Sunday, April 5, 2015

За мистериозноста


Мистериозноста и таинственоста на една личност не е негов недостаток, туку убавина која вреди да се одгатне

Поети на новото време

"Огромна почит" за сите "поети" кои својата "поезија" си ја чуваат за себеси!

Трендови после кои нема враќање назад

Најнов тренд во Делчево кој од поодамна пополека но сигурно се гради:
МЕТАЛЦИ, РОКЕРИ, БЛУЗЕРИ, ЏЕЗЕРИ, РАПЕРИ....

Поделеноста како мотив за спречување на истата

Текстот е напишан пред точно една година....
Фрагмент:
"Меѓусебната поделеност, отсекогаш била најголемиот непријател на концептот наречен Македонија! "...
Што да кажам сега во моментот дополнително, ќе биде премалку....

Неколку аспекти за странските инвестиции во Македонија


  • Инвестициите во ТИРЗ-овите ширум Македонија значат повеќекратна придобивка за граѓаните:

За животот после смртта

Падот на големите по дух, значи ослободување на идеите за кои се бореле!

Blogger Widgets

Автори на блогот