ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Monday, April 20, 2015

На Ацо Шопов...


Денешниот ден (20-ти април) е значаен што денес се навршуваат 33 години од смртта на еден од основоположниците на современата македонска поезија...
АЦО ШОПОВ....


Тишина

Ако носиш нешто неизречено,
нешто што те притиска и пече,
закопај го во длабока тишина,
тишината сама ќе го рече.


Нека му е вечна слава на поетот!

No comments:

Post a Comment

Blogger Widgets

Автори на блогот