ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Wednesday, August 27, 2014

Честитка за празник Успение на Пресвета Богородица


Страданијата на една мајка која го гледа своето чедо како својот животен здив го губи на светиот крст под наездата на омраза и негирање од околните присутни, се најголеми, споредено со се друго во животот.

Sunday, August 24, 2014

Карикатури на стварноста


Се е во ред со карикатурите се додека стојат во рамките, на ѕидовите....

Friday, August 22, 2014

Најголемата, највозвишената и најзначајна работа на која имам работено досега


Се што ќе кажам во овој текст можеби ќе звучи премногу пристрасно, под огромни импресии и афектуирано....
Иако несвојствено ќе си дозволам и да бидам субјективен.

Tuesday, August 19, 2014

Перспектива како ново откритие


Никогаш не кажувајте дека нема перспектива....
Се негирате самите себеси!
Перспектива е се она што можете вие сами да го направите...
Создадете свое море, нацртајте брод, поставете своја сопствена рамка...
Живејте во сопствената слика најдобро што можете....
Таа слика е она што ке остане после вас...
Морето, бродот, патниците, насмевките, тагата, радоста.... Љубовта....!

Tuesday, August 12, 2014

За бунтовноста...


Да се биде бунтовник е едно ниво на совест,
да се биде бунтовник без причина е второ,
а да се биде бунтовник со причина е сосема нешто друго....

Кое е Вашето ниво на развиеност?
Вашето ниво на бунтовност?

Thursday, August 7, 2014

За промените....


Сонувајки подобар живот, посакуваш други-туѓи нешта, на места кои не ги познаваш доволно, во околности за кои единствено мислиш дека ги сваќаш.

Мотив да се застане за момент


Кога човек веќе ги има прочитано сите книги уште пред да излезат од печат, значи дека е време да застане за момент, да ја дочека сегашноста да стигне, која некако касни зад забревтаноста на спознанието над иднината.

Monday, August 4, 2014

Звучи толку револуционерно

И валцот продолжува и понатаму

Бомбастична најава, уште по бомбастична појава, громогласен аплауз и...

...И музика вредна за  внимание и љубов....

Blogger Widgets

Автори на блогот