ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, April 16, 2017

Застани, насмевни се!

Кога знаеш дека светот за кој си се надевал
дека му треба твојата вредност, егзистира многу добро и без тебе, наместо да трпиш во себе разочарување, сврти се кон луѓето на кои навистина им си потребен единствено како човек.
Твојот дом, твоето родно место, твоите вистински пријатели и познаници со кои си пораснал.... Твоите сродни души, твојата љубов...
Веројатно секогаш ќе бидат тука за тебе...
Светот можеме да го промениме на подобро единствено ако самите станеме подобри луѓе!
Сврти се и застани, насмевни се...
Ракувај се со непознатото, она што копнееш да го дознаеш, прегрни го светот... Оној кој те гушнал тебе! Не бегај од пријателска прегратка, зошто само таква е вредна за паметење. Испружи ги дланките кон сонцето, онака како што сонцето се испружило кон тебе. Растерај ги облаците кон оние места на кои им треба сенка.
Припомни си на крај од секоја авантура: што е она што навистина вреди и пак насмевни се.
Никогаш не се знае...
Животот е многу повеќе од секојдневна трка со сопствениот престиж.

Велигден во Делчево: надеж, гордост, заедништво, топлина и среќа

Делчево го празнува најголемиот христијански празник, во духот на победата на животот над смртта. Воскресението Христово- Велигден е во срцата на Делчевчани, секаде каде и да се наоѓаат по светот.
Blogger Widgets

Автори на блогот