loading...

ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Friday, June 3, 2016

Помен за светлината во твоите очи (дел 2)


Сведок сум на допирот на прекрасни нешта родени од небесата, во овој дом изграден од насмевки, погледи и трепет на срцето....

Прегрнувајки го во целост небото, над она што значи секојдневие... 
Само за еден момент на бесконечност. припомнувајки си за светлината во твоите очи. 
Молчешкум, без зборови....
Нежно покрај топлиот дом во срцето на гласноста создадена од штура смеа.
Таму некаде заедно со светлината на истиот тој поглед и звукот на животот исткаен од шепотот на срцето....
Од памтивек, генерации пред мене...

За генерациите што доаѓаат.
Цело минато во прегратка на судбината, вплотена во телото на едно необјаснивото чувство на постоење...
За првпат и покрај се...
Тогаш кога домот ќе се врати дома...

А надешта ќе се претвори во исполнет сон.
Blogger Widgets