loading...

ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, November 29, 2015

Да создадеме

Ајде сите заедно да создадеме деполитаризирана тампон зона во македонското општество, во која владеат закономерностите на науката, уметноста, моралот, разумот...
Хуманистички амбиент за непречен раст на човековата имагинација за создавање на техничко-технолошки услови за опстанок на животот во неговата суштинска форма на манифестација...
Ајде да создадеме повеќе слоен општествен апарат во кој поединецот ќе биде во центарот на вниманието, кој преку високо морални и општествено оправдани норми ќе биде поставен на едно исто ниво со сите други форми на живот, формирајќи неограничена симбиотска сфера на опстојување на материјалното со духовното низ динамичен процес на учење и себеосознавање.
Се до моментот кога човештвото ќе стане господар на сопствената љубов.
Blogger Widgets