ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, May 15, 2016

Насмевка, сонце и топло срцеМилувајки те тебе со мислите,

осеќам ко да го милувам животот,
ти си се во еден сон...
И надеж, и страст, и милост, и гордост....
Се што посакав а ми се оствари.... Преку тебе и твојата насмевка....
Твоите очи и твоето топло срце....


Те допирам во сонот....

и само толку....
за времето да застане...
да трае макар уште еден миг повеќе...
како кротко се смешкаш,
Да заспијам гледајки те, онака како што ти само знаеш...
и да се препуштам на твојот нежен поглед.
Да го вдишам воздухот што ти го дишеш.
Галејки те со очите како да го допирам небото....
Со двете раце раширени кон сонцето....
Сонцето...
Очи само за восхит....
Тој небесен дар роден во истите тие очи... Два топли извори од кои секојдневно се раѓа светлина
Светлина која значи се!

No comments:

Post a Comment

Blogger Widgets

Автори на блогот