ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Monday, January 19, 2015

Време, болка, сеќавање и спомени


Тешко се зезнал секој оној кој мисли дека времето ќе му помогне да ја надмине својата една и единствена љубов во животот...
Зошто таа љубов не згаснува, се претвара во сон, се сраснува со срце, тежи во очите...
Како може некој да се бори против спомените...?
И тоа против оние најубавите?
Цела една вечност е неспоредливо мала во споредба со едан таков миг на една и единствена љубов.
Моментот кога ќе се видиш сам себеси во очите на другиот.
Тогаш здивот згаснува, запира срцето...
И миризбата која никако да избледнее...
Како може некој да се бори против себеси...?
Зошто тоа е она што го загубил на пола пат кон срцето на другиот.
Себеси и она во што можеше да се претвори...
Споменик на љубовта, во срцето и душата на другиот...
Да, и времето минува, и сонцето пополека згаснува, ѕвездите се полека бледнеат...
Но вистинската љубов, една и единствена, не се надминува...
Останува да ја има....

No comments:

Post a Comment

Blogger Widgets

Автори на блогот