ЧОВЕКОТ...
...вреди колку неговите дела!

Расол за мамурлак или "поштено" добредојде

Почитувани интернет пријатели,
Овој веб простор е посветен за вас посетителите, кои случајно или не, сте се нашле на оваа веб локација.
Се надевам дека ке најдете доста интересни информации како за вас лично, така и за ваше убедливо маневрирање во вашето секојдневие.
Секое добро и не штедете се себеси.
Со почит
Јас,

Sunday, February 28, 2016

Подготвени за утрешниот ден

Кога денот повеќе нема никаква логична смисла, дали она што ни преостанува како можност е да заспиеме или да се обидеме да пронајдеме смисла во она што се вика утрешен ден?
Што ќе се случи кога ќе се наредат повеќе такви денови кои немаат смисла еден по еден?
Цела година да ја преспиеме? Или можеби цел живот?
Не!
Се е прашање на смислена матрична причинско-последична рамка која произлегува од ограниченоста на човечкиот ум за креација, имагинација и изнаоѓање на соодветни формулации за толкување на поимите и појавите.

No comments:

Post a Comment

Blogger Widgets

Автори на блогот